torsdag 4 januari 2018

Rensar ut, färgar nytt

Vet ni, i går gjorde jag mig av med en stor uppgift jag haft i flera år. Från och med nu är Nils tvättansvarig hemma. Sedan vi fick barn – eller i alla fall sedan vi flyttade in i huset för 4,5 år sedan (minns inte hur vi gjorde i lägenheten på Tredje lång) – har jag haft tvättansvar. 

Man kan ju tro att det betyder att man kör en och annan tvätt och ser till att hänga in den när den är torr. Men det är inget isolerat uppdrag, nonne, utan det är ett ansvar som sväller till att i förlängningen vara den som vet vad som finns i allas garderober och således även vara den som har koll på vad barnen behöver och i vilken storlek. Så i och med tvättansvar blir man även keeper of the promise att barnen har gummistövlar som passar och överdragskläder på förskolan. Dessutom blir man head of att byta sängkläder och den som städar tvättstugan och ser till att det finns tvätt-, skölj och fläckmedel hemma. Det där med sängkläder blir dock fortsatt mitt ansvar, pga markant större behov av att byta sådant än vad Nils har. 

Det känns som första dagen på sommarlovet när jag tänker på att jag inte längre behöver tänka på det här. Som att ett nytt rum i min hjärna öppnats. Varför har vi inte gjort så här tidigare? Varför har jag fått för mig att jag måste vara den som har både mat- och tvättansvar (och det mesta av städet)? 

(För att jag har ett extremt stort kontrollbehov och är väldigt ångestlagd och ibland manisk, jag vet.) 

I alla fall. Tvättansvar och AirBnB-uthyrning är bortplockat från 2018. Efter nästa årsmöte med kooperativet (tror det är i slutet av februari) kan jag även lägga styrelseansvar och "att vara kassör" åt handlingarna. 

Hoppas att det här gör att jag orkar vara en bra företagsledare och en pigg förälder i år. Och inte så ledsen. Jag tror det.  Går för övrigt in i detta år med nytt hår. Har velat uppnå den här silverblågrå nyansen under några veckors tid och lyckades i morse, efter totalt kanske fyra hemmablekningar (extra tacksam för mitt tåliga hår nu när jag inte har råd att gå till frisör) och ett par färgtuber äntligen få till det. Vet inte om Photo Booth gör den rättvisa, men jag är très happy.  

16 kommentarer:

 1. Fint, både håret och bortstyrningen av ansvar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Tror att håret kom på köpet med frigörandet av tid. Plötsligt fanns det rum i hjärnan för att göra något nytt. A small step for mankind, but ... osv.

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) bindande stavning
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare älskare
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Heja dig, så JÄVLA bra! Med vänlig hälsning, också med nytt hår och ständigt tvättansvar. Jag ville för övrigt att vi skulle ha ett uttalat ansvar om vem som skulle städa vad här hemma. Outtalat är att min man sköter köket och jag... resten. Då hade han mage att klaga. Blev så jävla sur, resten är liksom 11 JÄVLA RUM!?!?!?! Nu måste jag sluta att tänka på det för att hjärnan inte ska flyga ut ur kroppen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menååå, varför blir det så? Det är precis likadant hos oss. Den med lägst tröskel (jag) förlorar jämt. Antingen blir jag den som gör 90-95 procent av allt som rör hem och planering eller så blir jag den som måste delegera och då är hjärnan likväl fullkokad av allt som måste göras. I båda fallen blir jag sur eller ledsen och i ett av fallen känner sig mig man påhoppad. VEM LÖSER DEN HÄR EKVATIONEN?

   Radera
 3. Snyggt! Och hurra för vettig arbetsfördelning. Och hurra även för att du skriver här, har saknat dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Jag blir så himla glad när du säger att du saknat mig här. Tänker alltid, när jag hållit uppe ett tag, att ingen läser längre och då tänker jag att det inte är någon idé att skriva alls. Och så kommenterar du så att jag vågar skriva mer. Tack!

   Radera
 4. Hurra för tvättgrejen OCH snyggt hår!

  SvaraRadera
 5. Min man har också tvättansvar hemma, men det är jag som har tvättat nästan alla tvättar sedan vi bestämde det. Fail.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, fan också. Hoppas att det ordnar sig. Kan du hålla dig till att endast tvätta dina grejer iaf?

   Radera
 6. Maria! Så himla snyggt hår! Hoppas du inte får tuggummidreads som jag fick efter 40 hemmablekningar. Hehe.

  SvaraRadera
 7. Grattis till sköna beslut! Hoppas att du kan få känna dig lugnare inombords.

  SvaraRadera
 8. Åh, delat ansvar <3 Bra styrt, hoppas, hoppas, hoppas det håller (härda ut under övergången, bli inte tvätt-påminnaren)!

  SvaraRadera