söndag 19 januari 2014

16 till 19 i bloggutmaningen som jag visst är oförmögen att göra varje dag

16. Kolla! Här är en bild från mitt sovrum.


Det här är en jättedålig bild. Men det är så mörkt nu och jag ville ta den i kväll för att kunna göra det här inlägget. Föreställer hur som helst mina klänningar, vilka jag har hängt på en stång så att jag ser dem hela tiden. Med risk för att låta som Elsa Billgren så älskar jag mina gamla klänningar. 

17. Den bästa osten är ju som vi alla vet…


Amen parmesan. Det är ju en så väldigt bra krydda, va. Funkar på nästan all mat. Ta till exempel massa skruttiga halvtrötta grönsaker som ligger och surar längst ner i kylen. Lägg dem på en plåt och häll på olivolja och parmesan och kör in i ugnen. Tada, du har en middag. 

18. Hepp! Dagens filmtips.

Mina bästa filmer tillhör genren "filmer som får mig att känna sådär speciellt". Det kanske är svårt att fatta vad det betyder, så här kommer några exempel på filmer som får mig att känna speciellt:

- Max and Mary
- Juno
- Garden state
- Lost in translation
- Me and you and everyone we know

Sådana filmer!


Den bästa filmen i den genren är nog Away we go. Den innehåller så mycket som får mig att känna liksom ... tillförsikt, hopp, mys ... massa bra saker. Dessutom är skådisarna super. En av huvudrollerna är Maya Rudolph som ju är så himla bra (det är hon som gifter sig i Bridesmaides) och så får man se Maggie Gyllenhall som en helt galen hippiemorsa som ammar en kollegas barn och undrar om huvudrollsparet "plan to hide their lovemaking from their children" med stora ögon på tal om att de inte kanske tänker ha en family bed. Så väldigt bra film som kanske inte jättemånga hört talas om?

19. Kolla! Det här är ett fynd jag gjorde en gång.


Mitt bästa fynd är min bröllopsutstyrsel. Köpte allt utom skorna (vilka jag köpte på Asos för cirka 500 kronor) på ebay och jag tror inte att jag betalade mer än 400 kronor för klänning, accessoarer och underkrinolin. Klänningen ska vara en Betsey Johnson, men den är helt klart antingen en kopia eller stulen. Hur som helst: är mycket nöjd över att ha lagt mindre på hela outfitten än vad Nils gjorde på sitt skärp (han köpte ett Paul Smith-skärp till bröllopet, det var dyrt).  

Det här är en del av Lisas bloggutmaning. 

6 kommentarer:

 1. Tack för filmtipsen och så himla kul att få se en bild på brudklänningen. Superfin!! Och helt klart ett fynd!

  SvaraRadera
 2. Men åh så fin klänning och du!

  SvaraRadera
 3. "Away we go" har jag mycket riktigt inte hört talas om, tack för tips! Och wow! Vad supersötsnygg brudutstyrsel (och brud!). Det var samma här, jag köpte en vintageklänning på Tradera för 500 kr vilket var ungefär vad min man lade på underkläderna från Holmens herr skulle jag tro! Karin ("fd" Fröken K)

  SvaraRadera
 4. Asså, jag älskar allt med ditt bröllop!

  Och, just det, den där Up & away pratade ju du om, måste se den,

  SvaraRadera
 5. Haha, Away we go menar jag ju!

  SvaraRadera
 6. Gullisar!

  Fifi - ja, du måste se den. Tror att du kommer att gilla!

  SvaraRadera