söndag 12 maj 2019

72 månader

I dag var det sexårskalas för Ben, som formellt fyller år i morgon, och temat var "prinsessor och pannkakor". Ballongen ni ser i bild är den dyraste jag köpt, för vi var tvungen att ersätta den första som slet sig under den korta färden från bil till hus. Har aldrig sett Ben gå från total glädje till total avgrund på så kort tid. Grannar som passerade fick en liten show, så att säga. Men allt ordnade sig – varsågod Buttericks, ta alla våra pengar!


Detta är en vegansk prinsesstårta. Första gången vi beställt kalastårta från ett konditori. Nu är vi allt uppe i (det mjölkfria) smöret.Jag ger bara föräldratips en gång vart femte år, ungefär, vilket jag hoppas borgar för visst mått av äkthet i tipsen. Här kommer mitt allra bästa hittills: om ni har ett storasyskon – delegera lekledaransvaret till den + en kompis. De älskar att ta ansvar (ha makt?) och kalaset blir extremt mycket mindre stressigt för dig som förälder. Allvarligt talat är detta drag det listigaste jag gjort sedan Bo spräckte mig. Jag kunde koncentrera mig fullt ut på att grädda 40 pannkakor och plocka undan efter de olika fikorna, medan kalasdeltagarna underhölls.


Ben fick så himla fina presenter. Halsband, väska, gosedjur och pussel. Men slime slår alltid allt, det är sedan gammalt.

3 kommentarer:

  1. Idag är det 72 månad...dagar sedan förra inlägget. Allt väl?

    SvaraRadera
  2. Jätte bra blogg! Tack så mycket :)

    SvaraRadera
  3. Saknar dig och din blogg jättemycket! Hoppas du börjar skriva snart igen. <3

    SvaraRadera