tisdag 3 januari 2017

Positivt: satt inte på den i en nedförsbacke när det hände

Nya året startade svagt, ekonomiskt. På grund av en Pokémon go-relaterad olycka var jag tvungen att på nytt lägga ut 1 400 på att byta glas på mobilen. Eller 1 200. 200 la jag på att förse skärmen med ett extra lager härdat glas. Pokémon kommer ju inte direkt att bli mindre kul det närmaste, gissar jag. Bäst att skydda det som skyddas kan.

Dessutom hände det här när jag skulle ut med cykeln i går. Tjoff, bara. Tur att det hände i garaget och inte på Älvsborgsbron, men vad faaan ändå. Jag är liksom i princip beroende av min cykel för att ta mig runt. Att åka spårvagn en arbetsdag kostar minst 56 kronor (eller 112 om vi har ärenden under själva dagen) och att vardagsåka bil i stan är ju inge bra + ännu dyrare med tanke på parkering.

Aja, hoppas på att min cykelintresserade andra hälft löser detta med någon form av skruvmejsel.

Annars får jag använda julklappspengen från mina föräldrar till att laga saker, i stället för som jag hoppades: kul påhitt inklusive övernattning med Nils.

4 kommentarer:

 1. Men fy så läskigt.

  Samt: relaterar till pokemonolyckan. Hände min mobil i somras - har ännu inte lagat den, men det där med härdat glas, det låter som något för mig!

  SvaraRadera
 2. Om härdat glas verkligen funkar (han på mobilverkstaden sa att det var det bästa) så är det ju så oerhört värt 200 spänn. Det är ju lite hjärtat i halsgropen nu när barnahanden ska hålla mobilen över asfalt hela tiden.

  SvaraRadera
 3. Spontant ser det ju bara ut som att muttrarna satt lite dåligt på framhjulet och att du kan ta en skiftnyckel och sätta dit hjulet igen. Säkert inga problem!

  SvaraRadera
 4. Hoppas det. Var precis och bytte vevaxel på den och hade tänkt att den skulle leva några år till.

  SvaraRadera