söndag 22 januari 2017

Jag är Ben Hellbjörn

När jag hämtade i fredags ville Bens pedagoger prata en stund. De berättade att Ben sagt flera gånger att han inte vill att någon kallar honom för "han" eller "honom", utan för "hon" och "henne". Och så undrade de om han sagt samma sak hemma och hur vi gör då.

Nu har frågan inte dykt upp. Ben har sagt att han vill vara en flicka och att jag ska trolla bort hans snopp och ersätta den med en snippa (not with so many words, men), men just pronomen har inte varit en issue. Kanske för att vi sällan använder något annat än "du", då Ben ju liksom är delaktig i samtalen när han är med oss.

I alla fall, jag frågade om han ville att vi och andra skulle sluta säga han och i stället säga hon och då funderade han i någon sekund innan han sa:

JA Ä BEN HELLBJÖN.

*insert hjärt-emojis*


(Ps: goes kanske without saying, men om han vill att vi säger hon så gör vi såklart det.)

7 kommentarer:

  1. Välkommen till klubben, Ben! Min unge har kallat sig tjej sen han var dryga två. Vill ta bort sin snopp och få en snippa. När jag sagt att om han fortfarande vill det när han är tonåring så ordnar vi det har han snappat upp ordet tonåring. Kan berätta för folk att när han blir tonårig ska han få en snippa. Han kallar sig just nu Lovisa. Förskolan hakar på utan höjda ögonbryn, jag med. Känns viktigt. <3

    SvaraRadera
  2. Fint! Och <3 till kommentaren ovan från Schmarro!

    SvaraRadera
  3. Men gullunge! Och så himla bra hanterat.

    SvaraRadera