tisdag 1 mars 2016

Nyläst

Jag har läst The disreputable history of Frankie Landau-Banks av E. Lockhart (Emily Jenkins). Det här är andra boken jag läst efter tips från DN:s listor över bästa böckerna 2015. Och det är andra gången jag blir besviken. 

Eller besviken … det är nog inte så mycket boken som det är jag. "Dear book, it's not you …"

Frankie är en person på ungefär 15 år som går på internat och upptäcker att det finns strukturer i tillvaron och mycket av det som står i boken är superbra att höra. Men jag kanske redan har tänkt alla Frankies tankar ganska många gånger själv och då blir det att jag försöker tycka att handlingen är spännande i stället och det tycker jag ärligt talat inte. Nu har det gått någon månad sedan jag läste den och jag har nästan glömt bort vad det var som drev den framåt (förutom Frankies inre feministresa) och det var något om practical jokes och att göra det bästa skämtet någonsin och … nä, jag vet inte. 

Vad jag tyckte om boken, helt kort: 

Mjäh. 

Läs den här boken: 

JA   NJA   NEJ

(Fast ja om du är tonåring eller på frågan om att ge bort den till en tonåring.) 

2 kommentarer:

  1. Åh, vad roligt att läsa. Jag var tvärtom. Jag älskade den! Jag älskar iofs det mesta inom ungdomskategorin, men jag gillade språket och hennes kränkthet och hennes initiativförmåga och äehmen allt.

    SvaraRadera
  2. Kul att vi tycker så himla olika om den.

    SvaraRadera