måndag 16 november 2015

Vill snabbspola bara för att kika lite snabbt och se hur världens ledare löste biffen, för det måste väl hända?

Här är en jättelång artikel som jag tycker ger en bra grundläggande bild av de mest populära terrorgrupperna. Efter att ha läst den vet jag the basics om IS och al-Qaeda; hur de uppstod, vad de vill och skillnaden mellan dem.

Det är mitt sätt att hantera oron över ett växande IS-kalifat. Information, information, information. Så mycket information i mitt huvud nu.

Pratade precis med en kollega som har en Londonresa inbokad och hon är rädd för att åka. Jag förstår henne, jag skulle inte vilja sätta mig i ett tunnelbanetåg i en huvudstad just nu. Jag vill inte känna så. Det är precis det IS vill: att vi ska bli rädda och sluta känna oss fria. IS vill att vi ska börja hata på muslimer i allmänhet och stänga gränser och på så vis kasta bränsle på deras tes om att det pågår ett krig mellan västvärlden och Islam. 

Fy fan, det är röven.

4 kommentarer:

 1. Tack för lästipset. Prenumererar på DN men öppnar den sällan tyvärr.. Vi kände faktiskt lite obehag i London för två veckor, att gå ner i tunnelbanan, folksamlingar, Madame T osv, speciellt eftersom barnen var med. Att åka British Airways kändes också olustigt. Det har ju hänt saker och snart händer det något igen liksom.. Vilket det också gjorde. Nä nu vete sjutton om vi hade åkt efter detta. Vill inte åka någonstans innan det lugnat ned sig känns det som. För det måste det ju göra. Kram Kusse

  SvaraRadera
 2. Olustigt är ordet. Fy fan alltså.

  SvaraRadera
 3. Här är en artikel - från kanske överraskande ställe, kristna tidningen Dagen - som jag också tyckte gav mer information.
  http://www.dagen.se/jesus-är-en-viktig-del-av-islamiska-statens-vision-1.436098
  (OBS! Läs ej kommentarerna efteråt om du vill bevara förståndet.)
  Med hälsningar från en av dina läsare som också tycker tillståndet i världen är röva så att man vill gråta åt det.

  SvaraRadera
 4. Tack! Bra artikel, lätt att ta till sig. Undvek kommentarerna :)

  SvaraRadera