måndag 10 augusti 2015

Ordet fotmjöl, ändå?

Hepp - på tvåskild begäran kommer här ändå ett inlägg om en fotfil.

Jag köpte alltså Scholls batteridrivna Velvet Smooth. Den som det skrivits om rätt mycket pga ska vara så bra.

Och det var den! Jag har väl ungefär lagom oskötta fötter med hårda hälar och torra sidor och knöliga småtår. Den här filen kan nog fixa det. Kanske inte "på en användning" som budskapet lyder, men säkert efter ett par-tre stycken.

Den drivs alltså på batteri och den låter rätt arg när man sätter på den. Men trots att man kan se effekten direkt, då det virvlande fotmjölet som uppstår intygar att det verkligen händer grejer. Trots detta så känns det inte som att det är någon större risk att man "går för långt" och filar ner till pulpan (eller motsvarande ord för vad som finns under den döda huden på en fot). Den känns liksom snäll men rivig på samma gång. Det bara kittlar lite, samtidigt som hårdheterna försvinner.

Kostade runt 350 spänn på Coop. Batteri(-er?) included.

När jag ändå är inne på ytligheter vill jag passa på att tipsa om ett annat superköp. Tuben till vänster om filen på bilden är en BB-kräm från Maybelline och den är GRYM. Jag är alltid på jakt efter den bästa allt-i-ett-krämen och har tidigare svurit vid Lumenes BB eller CC, men ibland bryter jag av med ett nytt märke, för att se vad som finns.

Sist testade jag en dyris från Smashbox, men den var alldeles för oljig för mig. Inför mitt nya test-av-annan-än-Lumene gjorde jag grundlig research på Makeupalley innan jag beställde. Fastnade alltså för den här, Dream Pure BB cream från Maybelline. Svinbillig och ska visst passa bäst på fet hy, men funkar alldeles toppen på mig som har blandhy med torra partier, hormonakne och lätt blir röd. Innehåller salicylsyra, vilket jag vet mycket lite om, men det kanske kan vara bra att veta. SPF 15, og!

5 kommentarer:

 1. Åh vilka tipsiga tips!
  Är mkt sugen på sån där fotfil. Verkar så himla skönt ju. Såg att Apoteket Hjärtat har en med uppladdningsbatteri också, ska kolla på den men din verkar ju himla bra.
  Och BB-krämen - är den alltså bättre än Lumenes CC??? Älskar den. Men gillar ju också att testa nytt.

  SvaraRadera
 2. Förresten vad sjukt härligt det är när du bloggar <3 <3 <3 <3

  SvaraRadera
 3. Tamejtusan om den inte är bättre än Lumenes, alltså. Det kanske är nyhetens behag (kul med nytt, ju), men det känns så nu.

  <3 <3 <3 tillbaka på dig.

  SvaraRadera
 4. Åh men det låter ju lovande! Tror minsann den är mitt första-jobbdagen-efter-semestern-unn.

  SvaraRadera
 5. Måste testa fotfilen mao! Synd ba att sommaren och nakna fötter snart är ett minne blott, men jaja.. :)

  SvaraRadera