onsdag 11 februari 2015

Snart har vi gått igenom hela kroppen. Är det kanske ångest du lider av, lille?

Ben har jättefin larynx och det är inga konstigheter med mandlarna. Dessutom hittade läkaren inte en enda polyp.

Fan.

Eller bra?

Nä, det hade faktiskt varit skönt om hon hittat något fel som kunde ha åtgärdats. Nu vet vi fortfarande ingenting och natten till i dag var ... otrolig och orolig. Om ni har tröttnat på den här typen av redovisning får ni säga till, eller titta bort, men så här var min natt med Ben:

Mellan 19 och 19:30 - Ben somnar (Nils tar fortfarande alla nattningar)
19:30 till 22 - Ben vaknar och behöver tröst ett par gånger.
22:30 - jag går och lägger mig. Ben vaknar.
22.30 till cirka 00:30 - Ben ömsom skriker högt, ömsom gnyr och kränger. Han får ligga bredvid mig i stora sängen, hänga i min famn när jag går runt och runt, sitta i mitt knä, dricka välling (ville inte ha), dricka vatten (ville ha lite), får en Ipren i rumpan + ny blöja. Somnar om någon gång efter midnatt.
2:00 - vaknar, gråter, tröstas i en kvart (gissning).
4:30 - vaknar, gråter och tröstas i en halvtimme (gissning)
7:00 - jag smyger upp och ber Nils lägga sig bredvid Ben så att jag hinner göra mig i ordning före frukosten,
7:20 - väcker båda barnen för att hinna äta frukost före läkarbesöket. Ingen äter.

Nu vilar Ben förmiddag och Bo kollar padda. Båda verkar vara feberfria i dag, så det är ju ett kliv framåt. Kanske kan de till och med gå till förskolan i morgon. För hosta håller man dem inte hemma för, va? Då hade de fått vara hemma jämt.

12 kommentarer:

 1. Jag tjatar vidare om en bra och engagerad barnläkare. Alltså en specialist. Som kan lyssna och tänka i ett större perspektiv och utesluta saker och ge er lugnande besked.
  /Åsa

  SvaraRadera
 2. Det var då attans Maria. OM det kan vara nån tröst så är Märta ingen dans på rosor på nätterna heller. Natten till igår sov jag inte många minuter.

  SvaraRadera
 3. Kolla om du hittar en Osteopat som kan kika på honom. Egentligen gör de nog inte det på så små barn men det kan ju vara värt att försöka! Jag går hos en Erika Johansson som är väldigt duktig.

  SvaraRadera
 4. Å nej, det lät ju så himla hoppfullt med polyp-teorin.. typiskt! Hoppas verkligen att whateveritis bara tar och går över snart. kram och heja heja er.

  SvaraRadera
 5. Åsa - jo, jag vet. Sist stannade det vid att de inte ringde tillbaka. Borde sträcka mig utanför vår stadsdel. Ska göra det, så fort jag orkar.

  Eva - ånej, Märta. Tar ni varannan natt så att du får sova åtminstone ibland?

  Nina - nu måste jag googla på osteopat.

  Johanna - jo, hoppas jag med. Börjar tro att han kommer att bli stor nog att kunna förklara det innan vi kommer på vad det är.

  SvaraRadera
 6. Ja vi turas om. Men de värsta nätterna är alltid när Henrik är borta såklart... Det går sjukt mycket upp och ner.

  SvaraRadera
 7. Prova Vasakliniken och läkaren Mac Åberg som är erfaren ÖNH-specialist! Privat ställe men gratis för barn. Man kan få tid ganska snabbt! Vi var där (hos annan läkare) för min 18-månaders som haft evinnerliga öron-och sömnproblem, tyvärr liknande Bens faktiskt. Hon hade en massa vätska/klet innanför trumhinnan och ska få rör insatta. Bra bemötande, mysko ställe om en (som jag) är skeptisk till privata alternativ. Men - de kollade noga, lyssnade på mig och vi kunde få operationstid och återbesökstid snabbt. Boka tid! Jag håller tummarna för Ben! Och er!

  Mvh,
  Ida, som läst din blogg i flera år och kommenterat en (1!) gång tidigare...

  SvaraRadera
 8. Ida - alltså WOW vilket bemötande när jag ringde dit. Fick en tid hos dr Mac på tisdag, liksom. Och jag behövde inte ens gråta!

  Tack så hemskt mycket för tips.

  SvaraRadera
 9. Åh - då håller vi tummarna på tisdag!

  SvaraRadera
 10. Men å, då var det inte det som spökade. Vad gött att äntligen få ett juste bemötande OCH en tid så snabb. Håller alla tummar! *känner hopp* ��

  SvaraRadera
 11. Ja! Vad glad jag blir! Hoppas hoppas (eller ja, dubbelt är det ju) att de kan hitta vad som är fel och sen bara FIXA det. En blir ju tokig av att barnet inte har det bra och av att aldrig någonsin få sova! Som sagt, håller tummarna.
  PS. Knöligt att ta sig uppför trappan t Vasakliniken, många skump med vagnen. DS.

  SvaraRadera
 12. Om ni fortfarande är intresserade av osteopat kan jag rekommendera en som finns vid karl gustavs gatan, här i göteborg. Hon ska vara bra på barn. Hennes mejl är liselott.b@atlantiswellness.se

  SvaraRadera