måndag 14 oktober 2013

Potatismjöl, Xylocain, kylbalsam, en katt och ett hem som är på riktigt

Vårt liv får plats i 1,2 lastbilssläp modell "största du får köra på vanligt körkort". Det vet vi nu. Det var nästan så att det räckte med en vända mellan Tredje Långgatan och Kalmargatan i lördags. Men det blev två.

Sedan var allt på plats, eller åtminstone i hus, och vi beställde onlinepizza-pizza till oss och vår fyra stiliga, effektiva och starka flytthjälpsvänner och så premiäreldade vi i brasan och drack flyttöl tills vi inte pallade vara vakna mer (midnatt för min del). Och dagen därpå, alltså i går, fick vi hem våra barn och nu bor vi här. 

Och oj vad vi bor. Helt tokigt egentligen, men detta hus känns redan mer hemma än vad vår lägenhet någonsin gjort. Lovar. Det känns så bra, det här, att det enligt den där lagen om jävlighet borde gå på röven när som helst. Ungefär så.

Ja, lite röv har det väl gått på i och med att båda barnen ser ut så här. Men vattkoppor schmattkoppor, det är väl lika bra att de får det nu när de är små?

Hade jag inte ägnat dagen åt att ta hand om ledsna och kli-iga barn hade jag öppnat flyttlådor och väskor, gått runt och ställt grejer bredvid grejer och gjort mysigt här. Och säkert tagit massa bilder och lagt upp. Nu får det bli sedan. It's a full time job att finnas till för två sjuklon vad det verkar. Men här är en bild på vår trapp. Jag vet inte om jag gillar den bäst av allt i hela huset eller ...

... om det är utsikten från köksfönstret eller ... 

... om det är vår femte familjemedlem Smilla. Det är världens kanske mysigaste katt som ingick i husköpet. Han (de som hade honom först trodde att det var en hona, därav namnet) verkar ha accepterat oss allaredan, trots att vi hade två tokiga hundar här på flyttdagen. Kommer in när vi öppnar dörren och ropar, äter massa mat och myser på allt som är mjukt.

I dag har han piggat upp Bossas tråkiga sjukdag. Så fint att se.

6 kommentarer:

 1. Åh vad mysigt Maria! (Inte att båda barnen är sjuka förstås.) Ser framemot fler bilder på grejer som står bredvid grejer osv!

  SvaraRadera
 2. Fy fan. Ett hus! Så jävla värt! Ser mycket, mycket fram emot husblogging.

  Säg till om du vill ha katthjälp också. Jag kan rätt mycket om katter (förutom att stävja oönskat beteende), men typ om du har frågor om mat, vaccin, försäkring, avmaskning eller så.

  GRATTIS IGEN! Hoppas barnen blir piggare snart. :)

  SvaraRadera
 3. Huset! Ett hem! Ett alldeles eget! Hurra för er! Och hoppas att barnen piggnar till snart.

  SvaraRadera
 4. Ett tips, på apoteket finns ett speciellt skum som lindrar vattenkopporna. Kostar skjortan men fungerar toppen.

  SvaraRadera
 5. Grattis till hus & intflytt & sötaste katten! Är mycket avis på sistnämnda... Mindre grattis till att få vattkoppor i samma veva, men ändå skönt att ha det avklarat. Jag hade det som lite äldre & vill minnas det som nära döden och därför önskar jag att jag hade gjort mitt stora barn tjänsten att "ge" honom det lite tidigare. Nu är fem & ett halv så jag börjar tänka att jag väntat för länge trots allt...IAf - grattis! Allt verkar så mysig & fint!/Jennie (salmiatatblablabla)

  SvaraRadera
 6. Eva - coming up! Ska bara få lite ordning först.

  Olga - tack! Jag hade alltid katt som barn, så det känns som naturligt att ha en här. Han är redan vaccinerad och kastrerad, men ännu ej försäkrad. Ska fixa det.

  Annika - tack!

  Åsa - åh, bra tips. Fast det verkar som att kylbalsam does the trick faktiskt. Dock svårt att få bort sedan.

  Jennie - tackar tackar! Jag har hört om att folk söker upp barn med vattkoppor för att få det avklarat. Ska ju vara lindrigare att få det tidigt. Men ändå, man vill ju inte att ens barn ska vara sjukt alls.

  SvaraRadera