lördag 28 september 2013

Stor dag, stort barn

I dag har vi åkt oss suddiga på Liseberg. 

Med morfar.

Mormor var också med, men hon åkte inga karuseller. Koncentrerade sig på chokladhjulen i stället. 

Men framför allt har vi gjort det här: letat upp en kanin och följt med den till kaninhuset för att ...

... ge bort alla napparna!!!

Napparna hamnar så småningom hos kaninbebisarna och som tack får man ett diplom. 

Med ens namn på. Ingen fattar vad vi säger när vi säger Bossa, men det brukar bli rätt efter lite förklaring. Som Bosse, fast med A. 

Vi har pratat om det här med att lämna bort napparna nästan varje dag i flera månader och det gick verkligen superbra. Målmedvetenheten var enorm och belöningen (att få lördagsgodis för första gången) satt som en smäck. Vi gick direkt till närmsta godiskiosk där hon valde sex olika bitar och en klubba innan hon sa "nu tror jag att det är bra faktiskt" och så gick vi ut och åt godis och åkte fler karuseller och det var bara glada miner. Jag och Nils vågade nästan börja hoppas på något när första bakslaget kom. "Jag vill ha nappen." Vi lyckades finta bort det ganska bra, men sedan, på väg hem, började det definitiva i att ge bort sina nappar sjukna in i den lille ärthjärnan. Så hemskt att se henne så ledsen. Hon älskade verkligen sina nappar. 

Men det är väl bara att stålsätta sig nu antar jag? Och med man menar jag Nils, för det var han som fick ta nattningen i kväll. Han är där inne nu och jag håller tummarna för att det kommer att ta mindre än, säg, två timmar att få henne att komma till ro. 

4 kommentarer:

 1. Lilla stora fina tjej!

  SvaraRadera
 2. Så duktig. Bävar för när Kaja ska sluta med sina. It ain't gonna be pretty.

  SvaraRadera
 3. Åh. Suckar en lättnadens suck att vi slutat med napp nu, vid ett och ett halvt. Och att förskolan gjorde ca 80% av jobbet. Verkar jättejobbigt det där.

  SvaraRadera
 4. Ania - it wasn't för oss heller. Men bara i ungefär ett dygn. Nu har hon inte ens nämnt nappen på några dagar. Trodde aldrig att det skulle gå så här pass smärtfritt.

  Annika - gud vad skönt!

  SvaraRadera