tisdag 27 augusti 2013

Nyläst

Jag har läst Alltings början av Karolina Ramqvist eftersom alla tipsar om den överallt och det verkade vara en bok man måste läsa.

Tyvärr gillade jag den inte alls så mycket som jag hoppades (och trodde pga hajpen). Inte för att jag måste gilla huvudkaraktären i en bok för att jag ska gilla boken, men i det här fallet så tyckte jag liksom att hon (Saga) var ... beskäftig. Som Karlsson på taket ungefär. Och jag kunde inte alls på något vis överHUVUDtaget identifiera mig med henne och det kändes som att jag som läsare som tjej som också var i tonåren på 90-talet borde göra det för att riktigt ta till mig berättelsen. Nu blev jag mest provocerad av henne och typ sur. Och inte på ett "måste läsa mer"-drivande vis. Alls.

En mening om varför en ska läsa boken:

För att ha något att säga när en träffar någon av de jättemånga andra som läst den.

En mening om varför en bör undvika den:

Se ovan.

4 kommentarer:

 1. Jag har läst Ramqvists andra, Flickvännen tror jag att den heter, och tyckte att den var svindålig. Hoppade till och med över en massa sidor mot slutet. Har Alltings början hemma och gissar att jag inte kommer att läsa den på ett tag då.

  SvaraRadera
 2. & jag som gillade den. Inte för att jag kunde identifiera mig, gillade inte heller Saga, eller storyn med han den där mannen som jag redan glömt namnet på.. Var inte ung tjej på 90talet (var bara barnet) så kanske det kanske inte störde mig lika mycket.. Men tyckte den var lättläst & storyn flöt på, kanske inte hade så höga krav när jag läste den, ville mest bara läsa någonting % fördriva tiden. & för det tycker jag den funkade utmärkt!

  SvaraRadera
 3. Håller på att läsa just nu, vet inte riktigt vad jag tycker än. Dock att jag gjorde samma som Jenny med Flickvännen, tyckte inte den var speciellt bra - även fast jag nu i efterhand minns berättelsen väldigt väl (så jag antar att den GAV nåt ändå).

  SvaraRadera
 4. Jag gillade skvallerkvoten, namedropping på alla coola ställen men tyckte den var så lååångtråkig! 🙈

  SvaraRadera