tisdag 13 augusti 2013

Nyläst

Jag har läst flera böcker som jag glömt blogga om. Inte för att jag tror att någon finner det superspännande att läsa mina "recensioner", men jag vill kunna klicka på kategorin "böcker 2013" när året ska summeras för att se hur många det blev och vad jag tyckte om dem.

Så här kommer en bok:

"Will Grayson, Will Grayson" är skriven av John Green (som jag ju älskar och vars samtliga böcker jag läst nu i år) och David Levithan (har skrivit boken som blev Nick and Norahs infinite playlist bland annat) och handlar om två killar som heter samma sak och som råkar springa in i varandra i en porrbutik i Chicago, trots att ingen av dem egentligen besöker porrbutiker.

En av Will-sarna har en kompis som kallas Tiny, trots (eller pga av) att han är en jättestor person, och som skriver och sätter upp en musikal med arbetsnamnet "Tiny dancer". Musikalen har en viktig roll i handlingen och byter efter ett tag namn till "Hold me closer". Den ena Will lever med en depression och blir ihop med Tiny och den andre Will vet inte om han har förmågan att bli ihop med någon, någonsin.

John och David skriver vartannat kapitel och det märks ganska tydligt att det är två olika författare. Men eftersom boken skrivs i jag-form och har två olika jag (ett jag för varje Will) så är det bara bra.

En mening om varför en bör läsa boken:

För att det är en alldeles fantastisk  och rolig och fin "high school romance slash musical"-pärla med karaktärer som finns kvar hos en länge efteråt.

En mening om varför en bör undvika den:

Kan faktiskt inte komma på någon anledning till att inte läsa den här boken.

2 kommentarer:

  1. Jupp! Synd att jag inte har fler John Green-böcker kvar att läsa nu bara.

    SvaraRadera