tisdag 23 april 2013

Nyläst

Nu har jag tuggat i mig den sista av de John Green-böcker jag köpte för ett tag sedan. Läste ju The fault in our stars och blev som besatt. Var tvungen att läsa allt han skrivit. Och nu har jag gjort det. Åtminstone de böcker han skrivit själv, utan medförfattare.

Det känns liiite synd att jag avslutade med den här, An abundance of Katherines, för den var ... inte så bra. Eller den var inte dålig, men den var absolut inte lika bra som de andra han skrivit.

Och en grej som jag inte kan komma över är att han slut-shejmar i den. Hör här bara:

The act of leaning in to kiss someone, or asking to kiss them, is fraught with the possibility of rejection, so the person least likely to get rejected should do the leaning in or the asking. And that person, at least in high-school heterosexual relationships, is definitely the girl. Think about it: boys, basically, want to kiss girls. Guys want to make out. Always. (...) Whereas girls are very fickle about the business of kissing. Sometimes they want to make out; sometimes they don't. They're an impenetratable fortress of unknowability, really.

Så besviken på detta! Jag hade så mycket högre tankar om John Green.

Försöker finna tröst i att det var länge sedan han skrev den här boken och de två som kommit ut efteråt - Paper towns och The fault in our stars - är superduperbra.

En mening om varför en ska läsa boken:

För att det kan vara kul att ha läst alla John Green-böcker.

En mening om varför en bör undvika den:

För att en kan lägga sin tid på de andra böckerna John Green har skrivit i stället.

2 kommentarer:

  1. Slut-shejmar? Hur då menar du?

    SvaraRadera
  2. Jamen att han cementerar den gamla klyschan om att killar är kåta och tjejer är avvaktande och på så vis insinuerar att det är lite udda/knepigt/avvikande för en tjej att vara kåt och vilja hångla hela tiden.

    SvaraRadera