torsdag 25 april 2013

Från "vad snabb hon är" till "vad söt hon är" på en halv minut

Sorry för två nästan identiska inlägg på raken, men jag har en så overklig upplevelse här. Känner inte igen mitt barn. Gud vad mycket det gör, det där med kläder.

10 kommentarer:

  1. Vore det inte lite skönt om vi helt enkelt bara kunde börja med "vad snabb hon är" även när ungarna är klädda i rosa/"tjejkläder"? Trist att behöva byta bort färger och klädesplagg för att man vill att ens unge ska bli lika behandlad. En färg är en färg och ett plagg är ett plagg egentligen ju. Så kunde ongar få springa omkring i vad fan dom ville och ändå få vara söta/starka/snabba/tuffa/smarta/gulliga/fina/häftiga.

    SvaraRadera
  2. Jamenvisst! Hear hear! Osv.
    Tyvärr är det ju inte så. Läskigt hur till och med min bror och mor, som sätter på henne sådant här för att reta mig, omedvetet (?) ändrar ton/språk när de pratar med henne när hon ser ut så här. Eller så är det bara i mitt huvud det händer.

    SvaraRadera
  3. Men varför retar det dig att hon har tyllkjol? Förlåt för min bluntness här, men då har ju du väl bestämt dig på förhand att balett/rosa är sämre än nåt annat, eller? Balett borde väl uppmuntras i samma mån som inte vet jag, fotboll? Och jag fattar verkligen grejen med tonen/språket, men i mina ögon är det DET som är problemet som ska diskuteras och inte hur Bossa ser ut.

    SvaraRadera
  4. Fast det retar mig inte. Det är de som tror att det retar mig.

    Däremot är det ovant för ögonen.

    SvaraRadera
  5. jamen jag tänkte väl! Och det förstår jag verkligen! Men allt klär en tuff skönhet osv.

    SvaraRadera
  6. Jag kände mig helt hjärntvättad en dag för ett par år sen när jag hade klätt min bebis i en blå-grön body och tänkte att hon såg "killig" ut...,öööh?!!
    /Maja

    SvaraRadera
  7. Jag har ärvt massa rosa plagg och tänker ju inte köpa nya. Men alltså. Kaja ser galen ut i rosa, blommigt och volanger. Typ som en schimpans i tutu.

    SvaraRadera
  8. Det ena utesluter inte det andra. Man kan vara både snabb och söt (liksom smart och snygg). Tänk vilken fördel Bossa i framtiden skulle kunna kan dra av att folk eventuellt inte förstår det!

    SvaraRadera
  9. I mina ögon är hon en skittuff, och säkert skitsnabb, lite brud som dessutom är makalöst söt - oavsett vad hon har på sig.

    SvaraRadera
  10. Maria!

    Saknar dig, saknar dina inlägg. Hoppas allt är väl.

    Lisa

    SvaraRadera