måndag 11 mars 2013

Nyläst

Nu har jag på kort tid läst min tredje John Green-bok: Paper Towns. Den handlar om Quentin och Margo, som växer upp i husen bredvid varandra och leker tillsammans när de är små och när de är nio år hittar de ett lik i en lekpark.

Tidsklipp till sista året i high school: Quentin är ... inte mobbad, men hänger med the band geeks utan att ens spela ett instrument och Margo är skolans populäraste person. De umgås inte längre, men Quentin vill inget hellre än att vara nära henne och närmast idoliserar henne. En natt dyker hon upp i hans fönster och ger honom en knasig inköpslista (vaselin, stora fiskar, Mountain Dew etc), pengar och uppgiften att följa med ut.


En mening om varför en ska läsa boken: 
Man ska läsa den här boken för den är välskriven, spännande, skitbra och får åtminstone mig att känna att livet inte behöver vara på ett visst sätt; det kan vara precis hur som helst.

En mening om varför en bör undvika den:
Man  kanske ska vänta med att läsa den om precis har läst Looking for Alaska och är en sådana som inte gillar när författare skriver böcker som liknar varandra för mycket. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar