fredag 29 mars 2013

Långfredagsstatus

I natt var vi med om "en första" som föräldrar. Första riktiga kräks-natten. Det började med att Nils fann Bossa skrikande i en helt nerspydd säng ungefär klockan ett. Han sanerade och gick in med henne till mig, där hon genomlevde natten med en spya i timmen (i mitt hår) fram till halv sju på morgonen, då hon ville gå upp. Då fick jag sova ett par timmar, medan Nils försökte få henne att äta något (negatory) och sedan, när jag gick upp, gick Bossa och Nils och la sig.

Jag antar att vi ska skatta oss lyckliga som klarat oss undan magsjuka (eller vad det var) i två och ett halvt år, men uu vilken jobbig sjuka det visade sig vara. Hon har varit så svag i dag, som en liten fågel, och har inte ätit mer än en halv pinnglass och en kaka. Har bett om att få vila flera gånger och har tackat nej till både välling och choklad.

Nu har hon dessutom fått feber. Önskar och hoppas att en natts supervila kan råda bot på det värsta, så att hon och Nils ändå får åka och fira påsk i morgon.

7 kommentarer:

 1. Usch stackars Bossa (och er)! Vi hade vår första för ett par veckor sen och den var ändå inte så illa. Vi kämpar denna veckan med falsk krupp. Också en första och mycket mer seglivad.

  SvaraRadera
 2. Fy satan. Jesu lidande osv.

  SvaraRadera
 3. Vi hade också vår första kräknatt!

  SvaraRadera
 4. Eva - falsk krupp låter som en mardröm. Stackars er!

  Olga - just det! Hon kanske levde sig in i osv.

  Fifi - det måste vara något i luften. Kanske är Olga on to something?

  SvaraRadera
 5. Fy! Stackars liten med familj.

  SvaraRadera
 6. Stackars Bossa! Men skönt att ni klarade er (?) undan magsjuka. Kan bara tänka mig en grej som gör magsjukt barn värre, och det är att måsta ta hand om magsjukt barn om man har magsjuka själv samtidigt...

  SvaraRadera
 7. Petra - nu mår hon bra igen. Måste bara göda upp henne lite efter ett par dagar utan mat.

  Annika - vi klarade oss inte ändå, visade det sig. Nils har legat magsjuk nästan hela påsken...

  SvaraRadera