tisdag 25 september 2012

All songs considered

Nu ska jag tipsa lite!

Alla är ju olika och gillar olika saker, men om man tror sig gilla ungefär samma musik som jag gillar (jag tänker kanske ganska mycket på dig nu, Bondhustrun) så vill jag tipsa om att ladda ner NPR-appen och lyssna på programmet All songs considered. Där hittar jag ny musik (om inte Nils hittar den först och skickar vidare den till mig).

Nästan alla avsnitt ger mig åtminstone en ny grej att älska och lyssna sönder, men senaste avsnittet var out of this world. Så mycket bra musik azzå.

En låt som en av programledarna (programmet går ut på att två gubbar/killar gaggar med varandra och tipsar om ny musik som de gillar) (ja, för övrigt ett "ganska" kul jobb att ha) har valt heter "Department of disappearance" och görs av Jason Lytle. Innan låten spelas i programmet byggs förväntingarna upp på ett helt enormt vis genom programledarens snack. Men han snackade inte skit, om man säger. Den är så bra. Jag kan inte sluta lyssna. Finns inte på Spotify än (släpps 15 oktober, tror jag), men alla låtar från senaste avsnittet går att lyssna på här.

Jason Lytle frontar för övrigt Grandaddy, som är ett band jag hört talas om men aldrig hört. Får nog bli ändring på det.

Nu ska jag snart packa ihop mig och cykla och hämta Bo. Blir fortfarande helt pirrig och varm när jag kommer på att jag får åka och hämta mitt barn efter jobbet.

2 kommentarer:

  1. Åååh! Kanontips. Ska inte vi ha en sån podcast? Sitta och mysa över skägg och banjo och harmonier. Jag gillar Grandaddy. Lyssna på ABBA-pianot i "summer here kids" till exempel!

    SvaraRadera