fredag 18 maj 2012

Bossa — nu också i våtdräkt.

Häromdagen köpte vi badkläder till sommarens alla plaskfester och i kväll har det provats. Bossas reaktion: tummen upp. Hon speglade sig helt länge och springer nu jättesnabbt runt, runt. Succé!

5 kommentarer:

 1. Åh, vilken söt! Var har du köpt den? Är det UV-skydd också?

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Jag köpte den på Lindex för cirka 200 kronor. Hmm, jag vet inte om det är UV-skydd i. Förmodligen inte, eftersom jag inte tänkte på det.
  Men jag har aldrig riktigt fattat det där med UV-skydd i barnbadkläder. Är det inte automatiskt UV-skydd eftersom det är ... kläder?

  SvaraRadera
 3. Vi köpte några sådana där heldräktsbadräkter till våra barn när vi var i Australien för fem år sedan. Barnen älskade dom. Nu e dom för små.

  För övrigt liknar min minsting bossa väldigt mycket på denna bild

  SvaraRadera
 4. Nej vänta nu, jag måste faktiskt säga att jag har ganska mycket koll på solskydd med tanke på min egen brist på pigment och min mors ständiga förmaningar. Poängen med såna där dräkter är att det ska vara uv-skydd i dem, typ faktor 50, så att man slipper smörja hela den ovilliga lilla barnkroppen med solkräm. En vit tischa motsvarar typ faktor 10. Så undersök saken och byt annars. Det finns även solhattar med uv-skydd på t ex polarn o pyret. Kram!

  SvaraRadera
 5. Hej Per - vilken bra och rolig blogg du har.

  Johanna - tack för att du upplyser mig! Jag tänkte att det skulle räcka med att smörja armar/ansikte/ben oavsett vad det var för skydd i dräkten då den är hyfsat tjock och blå. Jag borde kanske läsa på lite mer om sådant härnt... Hur som helst så har jag kikat på lappen som följde med och den säger att "materialet i denna produkt har ett naturligt UV-skydd utan tillsatta kemikalier" och så är det en sol med "40+" i. Så jag antar att den är safe.

  SvaraRadera