måndag 20 februari 2012

Visst är det kul att läsa om mina dermatologiska besvär?

Jag och Nils har försökt få Bossa att somna i snart två timmar nu. Det är lite jobbigt.

En annan lite jobbig sak är när jag handlar i affekt. Det blir sällan bra. Här är senaste exemplet:

I dag på jobbet fick jag plötsligt nog av att det svider kring ögonen. Mejlar närmsta (privata) hudläkare (på rekommendation av chef-Anders som också verkar ha fått nog av mina röda ögon, alternativt av att jag beklagar mig så, alternativt bara är snäll) och får tid på en gång. Springer dit, betalar 650 kronor utan att blinka och får träffa en läkare i sju minuter och får veta att det fortfarande är samma gamla eksem och att jag ska använda samma salva som sist.

650 kronor. 6 5 0 k r o n o r. Det finns så mycket jag hellre skulle ha gjort för de stålarna och det mesta skulle jag haft glädje av i mer än sju minuter. Till exempel:

* Köpt något kul.
* Ätit något gott.
* Druckit flera goda.

Jaja. Går det röda bort så är det såklart värt det. Fast jag tror i ärlighetens namn att jag hade fått samma svar om jag gått tillbaka till vårdcentralen (180 kronor, reds. anm.).

Dagens läkare (som för övrigt såg så himla dyr och slät ut att jag tror att han mest försörjer sig på att fixa till kosmetiska hudbekymmer i vanliga fall) såg kanske på mig att jag blev lite besviken, för han skrev ut en ny salva som jag skulle ta utöver den gamla. Plus två tuber mjukgörande.

650 kronor + 187 kronor, kom an nu läkköttet, KOM AN SA JAG!

2 kommentarer:

  1. Stackars dig, vad hemskt jobbigt det verkar. Jag hade ju lite samma sak och det hjälpte inte med ficortril etc, jag bröt ju alla regler och använde "vanlig" stark salva, tror det var locoid som är kortison eller elocon som inte är kortison men funkar ungefär likadant. Då "hävde" jag eksemet (som jag hade från och till i typ två år) och sen var det lättare att liksom underhållssmörja med salvor avsedda för ögonen.

    Fast det var en parentes, egentligen. Jag tänkte fråga: sitter du vid datorn mycket i ditt jobb? Det gör du väl eftersom du är copy, gissar jag. Jag tycker att jag blev MYCKET sämre de dagar jag jobbade (100 procent vid dator), luften är väl torr och typ magnetfältig där... Jag vet inte vad jag vill säga med det, sluta jobba? Nejdå. Men fuktspray eller nåt? Dricka mycket? Sitta lite längre bort?

    SvaraRadera
  2. Tack, vad gullig du är som kommenterar så långt och fint. Jag sitter framför datorn heeela dagarna, både på jobbet och hemma (när Bossa har lagt sig). Inte helt omöjligt att det hänger ihop med den ledsna hyn.

    SvaraRadera