tisdag 4 oktober 2011

I was hungry then, it was way back when, I was really really into music.

Jag tog tid på hur lång tid det tar att gå till jobbet i morse. 21 minuter dörr till dörr, men då var jag tvungen att ta trapporna hemma två gånger, eftersom jag inte hade soprumsnyckeln på mig, och så stannade jag och tittade på fina leksaker i ett skyltfönster en stund. Så jag kanske kan korta det till 19 minuter.

I alla fall så tror jag att det är snabbare att gå än att åka spårvagn, men långsammare än att cykla. Men trevligare än cykel.

Jaja, varsågod för information.

Nu är jag på jobbet som nummer 3 och det kommer att dröja ytterligare en timme innan det tjockar på sig i min hörna. Jag ska sitta och skriva en text baserad på intervjuer jag gjorde i går och medan jag gör detta: låta Google Music shuffla i öronen.

Jag är MYCKET förtjust i Google Music. Det funkar som så att man har tillgång till all sin musik var man än är, så länge man har tillgång till Internet. Och det är inte som på Spotify, att man streamar det, utan det är som ett sådant där "moln" eller vad internetzkidzen nu säger. där man lägger in sina egna musikfiler eller skivor och så finns de där. Och så kan man göra playlists om man vill och markera sina favoriter och så har man alltid med sig sin musik. Om man vill.

För mig funkar det så förträffligt att Nils skyfflar in skivor som han tror att jag kommer att gilla (ja, där viker jag ner mig helt, han har mycket bättre koll på musik än jag, han håller liksom regelbunden utkik på en sida som visar alla - ALLA - skivor som släpps varje dag och så lyssnar han igenom en massa nytt hela tiden, mkt praktiskt att vara gift med) och så sitter jag på mitt håll och kör "shuffle all" eller "recently added" och när det dyker upp något jag gillar extra mycket klickar jag på "thumbs up", vilket gör att alla låtar jag gillar bäst hamnar i en egen "thumbs up"-lista.

Jamen om jag skulle sätta i gång att skriva den där artikeln nu?

Gotisdag!

7 kommentarer:

 1. Meh! Hur har ni (du,Nils?) burit er åt för att få GM? Här sitter jag och är reda att göra slut med Facebook inge men vågar inte för jag hörde någonstans att Spotify slutar funka då... Eller nåt sånt...

  SvaraRadera
 2. Jag vet inte hur Nils gjorde riktigt, men han dattade sig på något vis. Egentligen måste man bo i USA för att använda Google Music. Men det borde verkligen komma till överallt snart, för det är jättebra.

  SvaraRadera
 3. Eller så väntar man några dagar tills Apples iCloud kommer och använder det.

  SvaraRadera
 4. Jag gillar att Googles grejer inte kräver att man har Mac på allt. Att man kan blanda grejer och slipper iTunes.

  Och att man slipper sälja sin själ, närå.

  SvaraRadera
 5. Du menar till skillnad från Google där allt är gratis i utbyte mot att de får sälja din personliga information till ett gäng annonsörer. Du fick väl några mindre passande annonser i din Gmail om jag inte minns fel?

  Hittade ett passande citat:
  If you're not paying for it, you're not the customer. You're the product being sold.

  SvaraRadera
 6. skaffa en riktig religon..

  SvaraRadera