tisdag 24 maj 2011

Tisdag i Karlstad

I dag har jag, Bossa och min pappa hängt i Karlstad hela dagen medan min mamma gjorde ett ingrepp på sjukhuset (rutin- och hon mår bra). Först skulle vi gå från lasarettet till Våxnäs. På vägen dit sprang pappa plötsligt över vägen för att lägga till rätta en stor gren som trillat ut.

Bossa, å sin sida, fann spänning i att åka framåtvänd för första gången någonsin.

När vi kom fram gjorde vi bland annat det här, väntade på att en second hand-affär skulle öppna.

"Med den kön måste det väl krylla av fynd där inne?" tänkte vi ju. Och blev lite besvikna när vi insåg att det var the place tv-shop-köpen go to die.

Fast det fanns en del fint också.

Och Bossa fick både rida gunghäst...

... och spela pingis.

De försökte skylta duktigt...

... men misslyckades tyvärr. Ajaj.

Sedan åt vi ganska sunkig sjukhusmat...

... och väntade på att mamma skulle bli klar. Bossa flörtade med cirka alla och min pappa verkade tycka att det var cirka jättekul att hålla upp henne mot folk och låta dem säga "naw". Här hålls det dock mest upp en tax.

Mitt i allting sket Bossa ner sig, eller om hon kastade mellanmål kring sig, eller både och, och fick byta kläder.

Sedan gick pappa ut själv med Bossa en sväng, så att hon fick sova. Under tiden gjorde jag det här och HERREGUD vilken orimligt stor tillfredsställelse det gav mig. Lyckan i min kropp när jag satt själv med choklad, läsk, kvällstidning och Christer på radion i öronen? Helt enormt stor.

Sedan var mamma klar och vi fick åka hem och jag matade Bossa först och lagade mat till resten av oss sedan. Samtidigt på golvet: Bossa med morfar.

Och vet ni vad som hände efter det? Det tog en timme att få den här vändstekta spättekakan att lugna ner sig och somna. Kände_hur_livslusten_lämnade_mig.

Allafall: nu sover hon och jag ska jobba fram tills jag ska göra detsamma.

Känner dock mest för: vin och cigg på uteservering med Anton samt efterföljande sovmorgon och att inte behöva tänka på någon annan än mig själv i kanske en halv dag.

Skönt att tänka på då: att jag och Anton om bara en dryg vecka åker till Berlin tillsammans och då kan det bli det ena med det tredje.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar