torsdag 26 maj 2011

Irrrationell, trött och rätt tråkig tjej som gungar vaggan

Mitt liv just nu: ta hand om Bossa (som kommit in i fasen "rädd för främlingar och litet allt möjligt" och därför är quite a handful igen), oroa mig över Bossa och sova för lite.

Däremellan: pyssla om mor som är nyopererad samt skriva texterna jag åtagit mig att skriva för jobbet.

Och litegrand hela tiden: gnälla över att det är så synd om mig som inte har någon eeeegentiiiid (hatar det ordet nästan lika mycket som "vardagslyx", menmen).

Eftersom det är helt mina egna beslut att ensam åka upp till Värmland med Bossa samt att ta på mig frilansuppdrag så borde jag väl inte få ha rätt att klaga, inte sant? Jag kan nog tycka att det är så.

MEN, i och med att jag tar alla nätter med dotra den här veckan och således är tillbaka i ett konstant insomniaorostöcken så gills inga vanliga regler.

Alltså: just nu får jag gnälla över situationer jag själv försatt mig i.

Förtydligande: jag VILL verkligen hänga med min mor nu och jag ÄLSKAR att ta hand om Bossa och ägna all min tid åt att se till att hon har det bra och är glad. Ni vet, det är bara det där kluvna mellan att å ena sidan enbart vilja ligga och pussa på den mjuka delen under bebishakan och å andra sidan att vilja känna sig fri att göra whatever en stund. När Nils är med turas vi om att göra whatever, men nu känner jag mig så himla ensam under ansvaret. Herregud vad jag beundrar folk som gör det själva hela tiden. Slut på förtydligande.

Nu: Bossa sover, så jag ska jobba. Tänkte försöka skriva så mycket som möjligt under dagen i dag, så att jag kanske kan till äventyrs dricka läsk och kolla teve i kväll. Tjofest!

Ps: i går hade Nils testat att inte ställa klockan och ändå vaknat "så tidigt som halv nio". Alltså ILKSAN och känslan av ORÄTTVISHET som bubblade upp i mig när han kallade halv nio för "tidigt" när han dessutom fick vakna AV SIG SJÄLV. Den ilskan fick mig att snabbt avsluta samtalet. (Det är ju inte hans fel att han får sova fritt hela veckan. Därför: bäst att hålla käften.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar