onsdag 6 april 2011

Och när Bossa sov kollade hon på tv

Nu kollar jag även på australiensiska Biggest Loser tydligen. Snabb recension efter att ha sett fyra avsnitt av senaste säsongen: urbra!

Avsnitten är behagliga 40 minuter långa, till skillnad från amerikanska lite mastigare en och en halv timme. I stället får man fler avsnitt. Och de fyra första har bjudit på flera festliga "utanför formatet"-moment. Hör bara:

* Deltagarna, vilka består av fyra familjelag med fyra personer i varje, tilldelas varsin tränare som flyttar in hemma hos "sin" familj i en vecka.
* Tränarna måste äta och dricka exakt vad familjerna förtär under den här veckan och träna lika ofta (aldrig) som familjerna tränar.
* Efter den första veckan blir det invägning på ranchen. Men det är inte deltagarna som får ställa sig på vägen utan tränarna! För att se hur mycket skada en vecka av öl och pastagratäng till frukost kan göra, liksom.

Det är också fett med känslor hela tiden och väldigt snyggt producerat allting. Påkostat och mustigt, precis som amerikanska.

UK-versionen, däremot, är för jäkla rövig. De har inte ens kostat på sig sådana där stora vågar med jätteskärm som piper en stund innan man får veta hur mycket deltagarna gått ned. Hela produktionen känns billig och super-baowig.

Nu vill jag minnas att det var samma med Top Model. Att den brittiska versionen kändes som inspelad med handkamera, typ. Varför är det så med brittisk tv? (Analyserade hon knivskarpt efter att ha jämfört två realityshower...)

3 kommentarer:

  1. Se "life on mars". Där har du brittisk kvalitets-tv.

    SvaraRadera
  2. Har hört att den ska vara fin. Har bara inte tagit mig för än. *det är så lättsmält och gött med skräp-tv dagen lång*

    SvaraRadera
  3. Men förihelvete vad bra Biggest Loser AU är! Är bara en bit in i första men det är ju chockerande och suveränt rakt igenom. Tack för tipset! Bästa jobba-tv:n och himmel vad många avsnitt det finns ...

    SvaraRadera