tisdag 8 februari 2011

Kräver lite mer förberedelser än att slänga upp tutten, men det känns ändå väldigt rätt

Checklista inför sänggåendet:

* Termos med kokat varmt vatten.
* Tillbringare med kokat kallt vatten.
* Skål att hälla överflödigt vatten i vid blandning av det varma och kalla för att uppnå bra ät-temperatur.
* Tre flaskor.
* Tre muggar med sex mått ersättning i vardera.

Du ska nog få god mat även utan bröst i käften, Bossa.

Note to self: köp sådan där smart doseringsgrej för ersättnings/välling-pulver samt en tillbringare/flaska/whatever med lock på till det kalla vattnet.

8 kommentarer:

 1. tips1: det finns elektriska flaskvärmare som man bara kan plugga in bredvid sängen om man tycker det är jobbigt att fibbla med termosar.

  tips2: om hon ska börja med ersättning "hardcore" kan det vara bra med några droppar rapsolja varje gång så hon inte blir förstoppad. men det visste du säkert redan.

  tjo och tjim, lycka till!

  SvaraRadera
 2. Det går även bra att koka vatten och låta det svalna till ät-temp och sen hälla på termos. Bra när man ska iväg också, färdigtempat och bara att blanda. Baby-semp tror jag att man dessutom kan blanda på kokt vatten och ha flaskan i kylskåpet så är det bara att köra i mikron ...

  SvaraRadera
 3. Tacktacktack! Gud vad jag älskar blogg när jag får sådana här bra tips. Jag hade ingen aning om vare sig det där med rapsolja eller att man kan göra i ordning babysemp och värma i micron. Och jag hade inte tänkt på det där med ät-temperatur i termos.

  SvaraRadera
 4. Skulle precis skriva om Mia ovan. Vi värmer vatten till lagom temp och har i termos. Vi kokar dock inte vattnet, vårt BVC sa att det inte behövs om man bor i lägenhet och har kommunalt vatten. Och sonen har klarat okokat vatten sen födseln är nu snart 3 månader så jag tror det är lugnt :-)
  Så vår modell är: bricka på sängbordet med en termos med lagom varmt vatten i och så tre flaskor med rätt mängd pulver i. Så häller vi på vatten och skakar. Om man vet att det ska bli 165 med vatten + pulver är det rätt smidigt.

  SvaraRadera
 5. Förresten, ger ni Babysemp eller Nan? Min erfarenhet efter två flaskmatade bebisar är att Nan är mycket mildare för bebismagen. Och en annan sak är att ev spyor som kommer luktar tusen gånger värre med Babysemp.
  Sen är Nan från Nestlé och det kan man ju ha lite moraliska betänkligheter inför. Men vi kör Nan ändå.

  SvaraRadera
 6. Karin - ska definitivt testa lagomtempererat vatten i termos. Men blir det inte lite för svalt efter ett tag?

  Vi kör med babysemp. Men hon har blivit bussigt trög i magen nu, så det kanske är idé att testa Nan i stället. Tack för tipset.

  SvaraRadera
 7. Jo det svalnar ju lite. Fast min unge bryr sig inte om ifall ersättningen är varm eller kall. Han är så glad över att få käk överhuvudtaget liksom ;-) Tacksam typ.
  Blir det riktigt trögt i magen kan jag rekommendera Laktulos, det kör vi med. Men kolla med BVC först såklart.

  SvaraRadera
 8. bambinos vällingburkar med tre fack är bästa investeringen för att alltid ha med sig rätt dos pulver. jepp.

  SvaraRadera