torsdag 4 november 2010

Nu myser han med Bossa, de somnar nästan

Henrik är här. Vi har ätit frikadeller och nu äter vi glassbåt. Vi har också gjort det här fantastiska: läst 14-åringars Facebookstatusrader med efterföljande kommentartrådar. Jag måste också, precis som Henrik, bli vän med något tonårigt så att jag kan få ta del av denna språkskatt. Alltså, herregud hur de pratar (sa tant).

8 kommentarer:

 1. Jag har en 16-åring addad. Det är nästan så man behöver ordbok för att förstå:-)

  SvaraRadera
 2. Det är så jävla roligt att läsa deras beefs när de bara "men durå!", "men durå", "amen moget!!!" osv.

  SvaraRadera
 3. Haha, eller hur? Och alla dessa jävla smileys! Eller vad det heter...

  SvaraRadera
 4. Ja!! Jag har inga teens på FB men det kanske man borde ha för underhållningsvärdet. Men jag träffar en hel del i mitt jobb som bibliotekarie. Min favoritspråkgrej som de alla kör med, åtminstone i min del av Sverige, är att inleda med "Ofta att". T.ex. "Ofta att den där boken är bra!", "Ofta att du var sjuk på idrottsdagen!", "Ofta att Jacob är snyggare än Edward!". Tog ett tag att fatta vad de menar men nu har jag fått kläm på det, jag tror att det markerar tveksamhet till det kommande påstående. Det låter kul hur som helst.

  SvaraRadera
 5. Maria Liljegren5 november 2010 11:08

  haha det är då man börjar känna sig gammal då man inte längre förstår vad kidsen skriver. har en extremt fjortig kusin på 16 så när man läser henne fb sida så skrattar man en hel del. Här e ett exempel

  "JAA klart att det är haha typ baa nä massa på mig som ja vill att du skall se ahha pucko! msn tänk adam snälla försök att tänka ja vet att det är svårt ahahah ;)"

  haha säger inte så mycket ;)

  Här e en annan :
  AAAAAA SAY HELLOOOO TOOO MY LITTLLLEEEE FRIIEEENNDD :D badboll heter den ;)

  haha skall man skratta eller gråta?

  SvaraRadera
 6. "Ofta att", jag vet! Alla vet ju att det heter "sällan att". För det hette det på min tid. Och om man var ironisk sa man så här: "Få Aqua Limonetröjor han har, men schtiiii". Och då svarade ens kompis "Men schtoooo"
  Nuförtiden har kidsen helt utarmat språket...

  SvaraRadera
 7. Ja - "ofta att"! Det verkar de säga hela tiden. Och dessa smileys. Herregud, möjligheterna att uttrycka känslor med parenteser är oändliga.

  SvaraRadera
 8. men är det något fel på smileys :(

  Fast helt ärligt, de tycker att våra inlägg är minst lika weird och underhållande som vi tycker deras är...

  SvaraRadera