tisdag 30 november 2010

Ett tips a propos mat

Hej bloggen. Om man av olika anledningar inte riktigt har tid att tänka på vad man ska äta till lunch och middag varje dag (du kanske har en bebis i famnen nästan hela tiden?) så vill jag tipsa om min bästa vän: Västerbottenostpajen.

Den är urenkel att göra (köp en färdig pajmix, kavla ut den, lägg i en form och förgrädda i fem minuter, rör ihop fyllningen: fyra ägg, tre dl matlagningsgrädde, tre dl riven Västerbottenost, salt, peppar, häll i fyllningen i pajformen och grädda - cirka 180 grader - tills det är klart = cirka 45 minuter) och gifter sig med nästan allt.

Den här pajen, alltså, lägger man sedan i kylen och så har man alltid (så länge den finns kvar) en fin maträtt nära till hands. Bara släng upp en skiva på en tallrik och "dekorera" med vad som finns på de andra hyllorna i kylen, till exempel med något du brukar ha på smörgåsen.

Just i dag valde jag rostbiff och avocado. Tillreds och äts med fördel med bebis i babybjörn på magen. Dryckesförslag: must.

2 kommentarer:

  1. Jag har aldrig lagat västerbottenostpaj men det är ju supergott och verkar inte alls krångligt inser jag nu. Efter att du fick oss att börja äta den där goda äggröran blir jag sugen på att testa även detta recept. I helgen då jävlar blir det paj. Ska nog delegera uppdraget till min man för han älskar västerbottenost.
    Han är för övrigt fortfarande kär i dig efter ditt inlägg med en bild på Microlax och texten "En stund för mig själv". Och om du nu kommer att få oss att börja äta västerbottenostpaj så kommer han att älska dig för evigt tror jag.

    SvaraRadera
  2. Haha - hoppas att det går hem!

    SvaraRadera